Verslag Algemene Vergadering Breda

Op woensdag 8 mei 2019 heeft de Algemene Vergadering plaatsgevonden in Breda en wel in het gebouw van de Rechtbank van de Koepel, de voormalige gevangenis. Een heel bijzondere en verassend boeiende locatie. Met 50 deelnemers mochten we genieten van een prachtige dag.
Stacks Image 7
Tijdens de Algemene Vergadering, waarover u later een uitgebreid verslag tegemoet kunt zien, werden de meegekomen partners onder leiding van een enthousiaste gids rondgeleid door de gevangenis en kregen ze een prima uitleg over het leven en werken van de vroegere gedetineerden, waaronder de voor ouderen onder ons nog welbekende "drie van Breda".

Na vergadering en rondleiding was het tijd voor ontmoeting en gesprekken bij een korte receptie, waarna een werkelijk uitstekend Indisch buffet volgde. U merkt het, ook buiten een marinelocatie houden we ons graag aan de traditionele marinelunch op de woensdagmiddag als we als OB-leden bijeen zijn.

Te voet of per auto spoedden we ons na de lunch naar het Kasteel van Breda, bij ons allen nog wel bekend van de bezoeken die we aan de KMA brachten in het kader van sportwedstrijden. Voor onze huidige adelborsten een heel bekende locatie: immers de officiersopleidingen zijn "interservice" geworden en cadetten en adelborsten worden afhankelijk van de studierichtingen gezamenlijk opgeleid aan KIM en KMA. Ook hier werden de deelnemers aan deze dag rondgeleid door ervaren gidsen en het bleek een groot genoegen alle historische verhalen over dit prachtige kasteel te mogen aanhoren. En wat leuk om tussendoor ook even met cadetten en adelborsten te kunnen praten.

Om 16.00 uur namen we weer afscheid na een mooie en belangwekkende dag in Breda.